KVKK ve Aydınlatma Metni

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA İLİŞKİN

KURUMSAL GENEL AYDINLATMA METNİ

CST Kimya Sanayi Ve Ticaret A.Ş. (“CST Kimya”) olarak; 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve ilgili mevzuat ve yasal düzenlemelerden kaynaklanan faaliyetleri çerçevesinde kişisel verilerinizin işlenmesi, saklanması ve aktarılmasına ilişkin siz Ziyaretçilerimizi, Çevrimiçi Ziyaretçilerimizi, Müşterilerimizi, Potansiyel Müşterilerimizi, Tedarikçi Çalışanlarımızı ve Tedarikçi Yetkililerimizi bilgilendirmek amacıyla işbu aydınlatma metnini hazırladık.

1) İşlediğimiz Kişisel Veri Kategorileriniz Nelerdir ve Bunları Hangi Amaçlarla İşliyoruz?                                      

İş ortaklarımızın kişisel bilgileri CST Kimya tarafından KVKK’nın 4.2. maddesinde öngörülen;

(i) Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olma,

(ii) Doğru ve gerektiğinde güncel olma,

(iii) Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme,

(iv) İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma,

(v) İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza

edilme,

ilkelerine uygun olarak, iş ortaklarımızla kurduğumuz ve devam eden iş ilişkilerimiz kapsamında (bir kişinin birden çok kategoriye girmesi mümkündür) aşağıda belirtilen amaçlar doğrultusunda işlenebilecektir.

A. Ziyaretçilerimiz

Ziyaretçilerimizin kimlik bilgileri (ör. ad, soyad), fiziksel mekan güvenliği bilgileri (ör. kamera kayıtları), sağlık bilgileri (ör. ateş ölçüm bilgileri);

  • ziyaretçi kayıtlarının oluşturulması ve takibi,
  • pandemi ile mücadele,
  • fiziksel mekan güvenliğinin temini amaçları ile işlenecektir.

B. Çevrimiçi Ziyaretçilerimiz

Web sitemizi kullanan çevirimiçi ziyaretçilerimizin işlem güvenliği bilgileri (ör. IP adresi bilginiz) ve (bizlere bunları bildirdiğiniz takdirde) kimlik bilgileri, iletişim bilgileri (ör. e-posta adresiniz);

  • faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi,
  • bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi,
  • talep/şikayetlerin takibi,
  • iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi,
  • internet aracılığıyla web sitemize erişiminizi sağlayabilmek amacıyla işlenecektir.

C. Müşterilerimiz

Gerçek kişi müşterilerimizin veya tüzel kişi müşterilerimizin yetkililerinin ve/veya müşterilerinin kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, müşteri işlemi bilgileri (ör. sipariş bilgisi), fiziksel mekan güvenliği bilgileri, finans bilgileri (ör. bilanço bilgileri), hukuki işlem bilgileri, pazarlama bilgileri (ör. alışveriş geçmişi bilgileri);

  • faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi,
  • finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi,
  • iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi,
  • lojistik faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • mal/hizmet satış sonrası destek hizmetlerinin yürütülmesi,
  • mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi,
  • pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi,
  • sözleşme süreçlerinin yürütülmesi,
  • yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi,
  • fiziksel mekan güvenliğinin temini,
  • hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi,
  • saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • risk yönetimi süreçlerinin yürütülmesi,
  • reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin yürütülmesi,
  • firma/ürün/hizmetlere bağlılık süreçlerinin yürütülmesi,
  • iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile işlenecektir.

D. Potansiyel Müşterilerimiz

Gerçek kişi müşterilerimizin veya tüzel kişi müşterilerimizin çalışanlarının ve/veya müşterilerinin kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, pazarlama bilgileri;

  • mal/hizmet satış süreçlerinin yönetilmesi,
  • sözleşme süreçlerinin yürütülmesi,
  • fiziksel mekan güvenliğinin temini,
  • reklam/kampanya/promosyon süreçlerinin yürütülmesi,
  • pazarlama analiz çalışmalarının yürütülmesi amaçları ile işlenecektir

E. Tedarikçi Çalışanımız

Tedarikçi çalışanımızın kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, fiziksel mekan güvenliği bilgileri, mesleki deneyim bilgileri (ör. meslek içi eğitim bilgileri);

  • iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi,
  • fiziksel mekan güvenliğinin temini,
  • tedarik zinciri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi,
  • lojistik faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi,
  • iş sağlığı/güvenliği faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile işlenecektir.

F. Tedarikçi Yetkilimiz

Gerçek kişi tedarikçilerimizin veya tüzel kişi tedarikçi yetkililerimizin kimlik bilgileri, iletişim bilgileri, fiziksel mekan güvenliği, müşteri işlemi bilgileri, hukuki işlem bilgileri;

  • iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi,
  • mal/hizmet satın alım süreçlerinin yürütülmesi,
  • finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi,
  • sözleşme süreçlerinin yürütülmesi,
  • yatırım süreçlerinin yürütülmesi,
  • fiziksel mekan güvenliğinin temini,
  • hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi amaçları ile işlenecektir.

2) Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemleri Nelerdir?

Yukarıda kategoriler halinde belirtilen kişisel verileriniz; sipariş formları, sözleşmeler, ziyaretçi formları gibi fiziki yollarla veya bilgi sistemleri ve elektronik cihazlar (ör. telekomünikasyon altyapısı, bilgisayar ve telefonlar), üçüncü taraflar, web sitemiz ve ilgili kişi tarafından beyan edilen diğer belgeler vasıtasıyla otomatik olan veya otomatik olmayan yollarla toplanmaktadır.

3) Kişisel Verilerinizin Toplanmasının Hukuki Sebebi Nedir?

Kişisel verileriniz, CST Kimya tarafından; yukarıda açıklanan amaçların gerçekleştirilmesi doğrultusunda KVKK’nın 5. maddesinde belirtilmiş olan;

(I) Kanunlarda açıkça öngörülmesi,

(II) Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla; sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,

(III) Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,

(IV) Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,

(V) İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

(VI) açık rızanın alınması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Veri işleme faaliyetinin, yukarıdaki hukuki sebeplerden birine dayandırılamadığı zaman ise açık rızanıza bağlı olarak kişisel verileriniz işlenmektedir.

4) Kişisel Verilerinizi Üçüncü Bir Kişiye Aktarıyor Muyuz?

a) Ziyaretçilerimize ait kişisel veriler, hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi amacıyla ve ilgili mevzuat gereği talep edilmesi halinde kolluk kuvvetleri ve adli makamlarla paylaşılabilecektir.

b) Çevrimiçi ziyaretçilerimize ait kişisel veriler, hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi amacıyla ve ilgili mevzuat gereği talep edilmesi halinde adli makamlar ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşılabilecektir.

c) Müşterilerimize ait kişisel veriler, yasal düzenlemelerin öngördüğü kapsamda, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi amacıyla yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına; iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi, hizmetlerimizin gereği gibi ifa edilebilmesi amacıyla gerekli olduğu ölçüde tedarikçilere, kargo/lojistik şirketlerine ve mali müşavirimize aktarılmaktadır. Ayrıca söz konusu kişisel veriler, ileride çıkabilecek hukuki uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılabilmesi amacıyla hizmet aldığımız hukuk bürosuna ve adli makamlara aktarılabilecektir.

d) Potansiyel müşterilerimize ait kişisel veriler, ileride çıkabilecek hukuki uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılabilmesi amacıyla hizmet aldığımız hukuk bürosuna ve adli makamlara aktarılabilecektir.

e) Tedarikçi çalışanımıza ait kişisel veriler, yasal düzenlemelerin öngördüğü kapsamda, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi amacıyla yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına, ileride çıkabilecek hukuki uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılabilmesi amacıyla hizmet aldığımız hukuk bürosuna ve adli makamlara aktarılabilecektir.

f) Tedarikçi yetkilimize ait kişisel veriler, yasal düzenlemenin öngördüğü kapsamda, faaliyetlerin mevzuata uygun yürütülmesi, hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi, yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, iş faaliyetlerinin yürütülmesi/denetimi amaçlarıyla yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına; hizmetin gereği gibi ifa edilebilmesi amacıyla gerekli olduğu ölçüde kargo/lojistik şirketlerine, bankalara ve mali müşavirimize aktarılmaktadır. Ayrıca söz konusu kişisel veriler, ileride çıkabilecek hukuki uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılabilmesi amacıyla hizmet aldığımız hukuk bürosuna ve adli makamlara aktarılabilecektir.

5) Kişisel Verileriniz İle İlgili Haklarınızı Nasıl Kullanabilirsiniz?

KVKK’nın ilgili kişilerin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi sitemizde yer alan “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” uyarınca sizlere kolaylık sağlaması adına hazırlanan “Veri Sorumlusuna Başvuru Formu”  aracılığıyla bizlere iletebilirsiniz. İlgili formu görüntülemek için tıklayınız.

Veri Sorumlusu: CST Kimya Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

Adres: Demirciler OSB Mahallesi Haldun Aksoy Cad. No:8 Dilovası / Kocaeli

Mail: info@cstkimya.com.tr

MENÜ GERİ

Kaplama çözümleri ve teknolojileriAhşap yüzeylerinizi güvenle kaplıyoruzMetal yüzeyleriniz artık daha uzun ömürlü

Yıllar'ın tecrübesiyle CST Kimya sektörde liderYeni kalite ürünlerimizi inceleme fırsatını kaçırmayınYeni kalite ürünlerimizi inceleme fırsatını kaçırmayın

1
2
3

CST Kimya Sanayi A.Ş.

CST Kimya sektörde 30 yıllık deneyime sahip kadrosuyla 2007 yılında kurulmuştur.

Sektörde öncelikle ihracat hedefli değerli ürünler üretmektir. Müşteri odaklı ihtiyaca özel çözümler üretmek ve uzun vadeli stratejik ve kalici işbirliği oluşturmaktir.

Sürekli araştirma faaliyeti ve yenilikçi çevre ve insan dostu ürünler üretmek öncelikli hedeftir. Geleceğe yürürken sorumluluklarını müşteri, tedarikçi, çalişanlar, devlet, çevre ve hissedarlar olarak sıralayan bir anlayışla çalışmayı kendine amaç edinmiştir.

Bizi Tanıyın

Sektörel Çözümler

Sektörün en iyilerine hizmet veriyoruz.

MOBİLYA

Mobilya sektörü için genel ve kişiye özel çözümlerimizle tanışın! Dr.Wood DR.Decor ve Dr.Ferro serilerimizden su bazlı, solvent bazlı, poliüretan ürünlerimizi daha yakınd...

Detaylı Detaylı
Bilgi Bilgi
İNŞAAT

Beton, ahşap ve metal yüzeyler için su bazlı ve solvent bazlı olmak üzere astar, son kat boya ve vernikler ile İnşaat sektörüne özel çözümlerimiz ile tanışın!

Detaylı Detaylı
Bilgi Bilgi
ENDÜSTRİYEL

Endüstri odaklı ürünlerimiz ile, müşterilerimize zor şartlara dayanıklı, gelişmiş çözümler sunuyoruz.

Detaylı Detaylı
Bilgi Bilgi